• Over ons
  • Vacatures
  • Word een partner

Privacyverklaring TicketSwap

Laatste update: 10 mei 2022

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wij zijn Ticketswap B.V., handelend onder de naam Ticketswap. Onze contactgegevens vind je onderaan deze Privacyverklaring. TicketSwap is een veilige, handige en eerlijke plaats om e-tickets te kopen en te verkopen voor concerten, festivals, sportevenementen, theater en dagjes uit, met een focus op fraudepreventie door strenge controles en samenwerking met organisaties en partners (de Diensten). Meer informatie over ons en onze Diensten vind je op onze Website: www.ticketswap.com (en alle subdomeinen voor andere landen) (de Website) of op de mobiele applicatie die wordt aangeboden onder de naam TicketSwap (de App).

In deze Privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we verzamelen via onze Diensten, Website en App. We leggen ook uit voor welke doeleinden we persoonsgegevens gebruiken, hoe we ze beveiligen en hoe lang we ze bewaren. Onderaan deze Privacyverklaring leggen we uit welke rechten je hebt met betrekking tot jouw persoonsgegevens en hoe je deze rechten kunt uitoefenen.

Privacy en Privacywetgeving

We geven om jouw privacy. We houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) en andere relevante wetgeving betreffende de bescherming van persoonsgegevens. Deze wetgeving wordt hierna aangeduid als de Privacywetgeving.

Persoonsgegevens

In deze Privacyverklaring wordt onder het begrip “persoonsgegevens” verstaan alle informatie waarmee je direct of indirect kunt worden geïdentificeerd. Deze definitie is in overeenstemming met de Privacywetgeving.

Welke persoonsgegevens verzamelen we en voor welke doeleinden gebruiken we deze?

We kunnen verschillende soorten persoonsgegevens van je verzamelen wanneer je onze Website, App en/of Diensten gebruikt, zoals:

(Persoons)gegevens

Doel(en)

Algemene informatie

Naam, geboortedatum, geslacht, woonplaats en land van verblijf, telefoonnummer, e-mailadres en avatar

We gebruiken

  • jouw algemene informatie om op de juiste manier contact met je op te nemen;

  • jouw e-mailadres om je informatie en updates over jouw transactie(s) te sturen; Met jouw (optionele) toestemming kunnen we je ook informatie sturen over onderwerpen die mogelijk interessant voor jou zijn of je feedback vragen over nieuwe functies;

  • jouw avatar, woonplaats en land van verblijf om jouw account te personaliseren;

  • jouw telefoonnummer om te controleren of het echt bestaat en of het van jou is. Wanneer je tickets verkoopt, wordt de verificatie van jouw telefoonnummer (en niet het nummer zelf) op onze Websites weergegeven om het kopen van tweedehands tickets veiliger te maken voor (potentiële) kopers. Wanneer jouw ticket is verkocht, sturen we een sms-bericht naar jouw telefoonnummer.

  • jouw geboortedatum en geslacht worden gebruikt om jou de dienst SecureSwap te verlenen en om via de dienst SecureSwap gekochte tickets te personaliseren.

Betalings- en landinformatie

Betalingsinformatie

Bankrekening, geanonimiseerde betalingsgegevens en naam van de rekeninghouder.

Landinformatie

het door jou opgegeven land van verblijf, jouw IP-adres, het netnummer voor jouw telefoonnummer, de landcode van jouw IBAN-code en het land waar het evenement plaatsvindt

We gebruiken

  • jouw betalingsinformatie om jouw betalingen te verwerken, te controleren en te beheren.

  • de betalingsinformatie om deze namens de belastingdienst in onze administratie vast te leggen.

  • de landinformatie om te bepalen in welk land btw verschuldigd is.

Ken je klant (KJK)

Standaardverificatie

We gebruiken

  • Afhankelijk van het land van jouw bank zijn we verplicht een aantal persoonsgegevens te vragen, die worden verwerkt en gecontroleerd door Stripe:

    • Plaats

    • Adres

    • Postcode

    • Land

    • Geboortedatum

    • Laatste vier cijfers van Burgerservicenummer (BSN)

Aanvullende verificatie

  • Als Stripe aanvullende verificaties uitvoert, worden er door Stripe meer gegevens gevraagd en verwerkt (documenten worden niet met TicketSwap gedeeld):

    • Kopie van identiteitsbewijs

    • Screenshot van bankafschrift

Gegevens van social media

Log in met Apple

We gebruiken

  • We gebruiken jouw naam en e-mailadres zodat je account (door jou) kan worden gemaakt. Afhankelijk van jouw Apple Security-sessie krijgen we jouw echte e-mailadres of het Apple relay-e-mailadres.

Facebook-app-specifieke ID en Twitter-ID

  • Jouw Facebook-ID, avatar, naam, Facebook e-mailadres, vrienden en jouw woonplaats om (zelf) jouw account aan te vullen (optioneel). Deze "Facebook-gegevens" worden getoond op onze Websites en mobiele apps wanneer je tickets verkoopt om de aankoop van tweedehands tickets veiliger te maken voor (potentiële) kopers. Verder gebruiken we Facebook-ID's voor marketingdoeleinden, zoals verder beschreven in dit document.

  • Jouw Twitter-ID, gebruikersnaam, naam, locatie, aantal volgers, aantal vrienden, aantal statusupdates, beveiligingsstatus, verificatiestatus en datum waarop jouw account is gemaakt om jouw account volledig te maken. De "Twittergegevens" worden getoond op onze Websites en mobiele apps wanneer je tickets verkoopt om de aankoop van tweedehands tickets veiliger te maken voor (potentiële) kopers.

Google Login

  • Jouw Google-ID, Google Mail. Voornaam, Achternaam, Locatie. Deze "Google-gegevens" worden getoond op onze Websites en mobiele apps wanneer je tickets verkoopt om de aankoop van tweedehands tickets veiliger te maken voor (potentiële) kopers. Verder gebruiken we Google Mail en Google ID voor marketingdoeleinden, zoals verder beschreven in dit document.

Instagram

  • Jouw openbare Instagram-profiel wordt gebruikt door Ticketswap Apps na bevestiging van de gebruiker. We kunnen het openbare Instagram-profiel gebruiken voor bepaalde marketingdoeleinden, zoals verder beschreven in deze Privacyverklaring.

Elektronische identificatiegegevens

IP-adres, cookies en pixels

We gebruiken

  • Jouw IP-adres, cookies en pixels om met je te communiceren in een taal die je spreekt en om je de inhoud te tonen die betrekking heeft op jouw locatie.

  • Jouw IP-adres om je locatie te bepalen om vast te stellen in welk land een transactie plaatsvindt, zodat we in het juiste land btw afdragen.

Fraudepreventie

Persoonlijke en technische informatie

We gebruiken

  • Wij gebruiken persoonsgegevens om fraude te voorkomen (of gebruikers die fraude hebben gepleegd te weren).

Waarom kunnen wij jouw persoonsgegevens verwerken?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van de volgende rechtsgrondslagen:

  • Toestemming: Voor het versturen van nieuwsbrieven en direct marketing via e-mail, pushberichten en andere kanalen vragen wij jouw toestemming. Deze toestemming kan ook eenvoudig worden ingetrokken via de afmeldlink in elke nieuwsbrief.

  • Uitvoering van de overeenkomst: Wij verwerken jouw algemene informatie, betalingsgegevens, sociale informatie en elektronische identificatiemiddelen om je als gebruiker van onze diensten te kunnen voorzien.

  • Wettelijke verplichting: Wij zijn verplicht om bepaalde algemene informatie en betalingsgegevens, zoals factuurgegevens, bankrekeninggegevens, telefoonnummer en jouw land van vestiging, op te slaan in onze administratie voor de Belastingdienst.

  • Gerechtvaardigd belang: Voor het verwerken van algemene informatie, sociale informatie en elektronische identificatiemiddelen, om gebruikersactiviteiten te loggen, om onrechtmatig gebruik van de account en Diensten te identificeren en te voorkomen. Om aan onze belastingverplichtingen te voldoen, verwerken wij verschillende (persoons)gegevens om te bepalen waar een transactie heeft plaatsgevonden (en waar dus btw verschuldigd is), te weten het door jou opgegeven land van verblijf, jouw IP-adres, het netnummer voor jouw telefoonnummer, de landcode van jouw IBAN-code en het land waar het evenement plaatsvindt.

Ben je nog geen zestien jaar?

Als je jonger dan zestien jaar bent, mag je jouw profiel niet registreren op onze Websites of Apps. De reden hiervoor is dat de wet (AVG) ons strikte regels oplegt met betrekking tot de persoonsgegevens van minderjarigen.

Hoe lang bewaren we de persoonsgegevens?

Het is ons beleid om die persoonsgegevens op te slaan en te verwerken die essentieel zijn om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens die wij niet nodig hebben worden door ons niet verwerkt of opgeslagen.

We bewaren de persoonsgegevens zo lang als we ze nodig hebben voor de hierboven vermelde doeleinden:

  • Persoonsgegevens in onze boekhouding voor de Belastingdienst worden ten minste 10 jaar nadat je via ons Platform tickets hebt gekocht of verkocht, bewaard;

  • Persoonsgegevens die wij verwerken om fraude (of gebruikers die fraude hebben gepleegd) te voorkomen, bewaren wij ten minste 5 jaar na jouw laatste login.

Alle andere persoonsgegevens die gebruikt zijn in het kader van jouw account bewaren wij gedurende 3 jaar na jouw laatste login. Als jouw account inactief is, sturen wij je na 3 jaar een melding en verwijderen wij jouw account en persoonsgegevens als jouw account inactief blijft. Ook zullen we jouw persoonsgegevens verwijderen nadat jij jouw account hebt verwijderd.

Delen wij jouw persoonsgegevens met anderen?

Verwerkers

Wij maken gebruik van "Gegevensverwerkers" voor de verwerking van jouw (persoons)gegevens. In dit kader ontvangen deze Gegevensverwerkers persoonsgegevens van ons, die zij namens en voor ons verwerken. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van gegevensverwerkers voor de hosting van onze gegevens, voor hulp bij ondersteunende diensten, voor het leveren van (marketing- en platform)analyses en inzichten en voor massacommunicatie (bijv. per e-mail en sms).

De Gegevensverwerkers moeten onze aanwijzingen betreffende de verwerking van dergelijke persoonsgegevens strikt naleven. Zij zullen de persoonsgegevens daarom niet voor hun eigen doeleinden gebruiken. Wij zien erop toe dat alle Gegevensverwerkers de vereisten van de Privacywetgeving naleven.

Gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken

Voor de SecureSwap-diensten treden wij op als Gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken, samen met de kaartaanbieders die zich hebben aangesloten bij de dienst SecureSwap. Kijk hier [hyperlink invoegen] voor een volledige lijst van kaartaanbieders waarmee we samenwerken. Wij bepalen samen met de kaartaanbieders onze wederzijdse verantwoordelijkheden, rollen en relaties in een onderlinge regeling.

TicketSwap is het eerste aanspreekpunt voor de uitvoering van jouw rechten zoals beschreven in deze Privacyverklaring met betrekking tot de voor de SecureSwap-diensten verwerkte persoonsgegevens. Waar van toepassing kan TicketSwap (of de kaartaanbieder) jou verwijzen naar de andere partij, als jij jouw rechten sneller en beter kunt uitoefenen via die andere partij.

Externe verwerkingsverantwoordelijken

In de onderstaande gevallen kunnen wij jouw persoonsgegevens ook delen met externe verwerkingsverantwoordelijken:

Betalingen: Jouw Betaling wordt verwerkt via een derde betalingsdienstaanbieder. Wij maken op dit moment gebruik van Stripe en Wise voor deze dienstverlening. Persoonsgegevens die je aan deze betalingsdienstaanbieder verstrekt worden door de betalingsdienstaanbieder (als afzonderlijke Verwerkingsverantwoordelijke) verwerkt in overeenstemming met zijn eigen privacybeleid.

Belastingdienst: Wij zijn wettelijke verplicht om (enkele) persoonsgegevens op te nemen in onze financiële administratie, die mogelijk gedeeld moeten worden met verschillende nationale belastingdiensten. De belastingdiensten zullen deze persoonsgegevens verwerken als afzonderlijke Verwerkingsverantwoordelijke in overeenstemming met hun eigen privacybeleid.

Organisatoren van evenementen: De organisator van evenementen vraagt ons incidenteel, namelijk wanneer deze een evenement moet annuleren of wijzigen, welke kaarten via ons platform verkocht zijn om ervoor te zorgen dat de juiste eigenaars worden geïnformeerd en/of terugbetaald. Deze gegevens kunnen ook door de evenementorganisatoren worden gebruikt om fraude te voorkomen. De evenementorganisator handelt in dergelijke gevallen (als afzonderlijke Verwerkingsverantwoordelijke) in overeenstemming met zijn eigen privacybeleid.

Afgezien van de bovenstaande situaties kunnen wij jouw persoonsgegevens ook delen met derden als wij daartoe wettelijk verplicht zijn. TicketSwap verkoopt, verhandelt of verhuurt geen persoonsgegevens aan derden. Generieke geaggregeerde gegevens kunnen wij delen met onze zakelijke partners en aan ons gelieerde ondernemingen. In die gevallen worden de gegevens volledig geanonimiseerd.

Worden jouw persoonsgegevens overgedragen buiten de Europese Economische Ruimte (ERR)?

Wij kunnen persoonsgegevens overdragen buiten de EER indien een van onze Gegevensverwerkers of Gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken buiten de EER is gevestigd. Wij zorgen ervoor dat jouw persoonsgegevens buiten de EER worden overgedragen in overeenstemming met de Privacywetgeving (hoofdstuk 5 van de AVG), wat inhoudt dat de persoonsgegevens uitsluitend worden overgedragen aan een bedrijf of land dat een passend beschermingsniveau waarborgt.

Cookies

Wij gebruiken cookies op de Website om jouw ervaring te verbeteren wanneer je gebruik maakt van onze Diensten. Een cookie is een eenvoudig klein tekstbestandje dat op jouw computer kan worden opgeslagen wanneer je de Website bezoekt. Dit tekstbestand identificeert jouw browser en/of computer. Wanneer je onze Website opnieuw bezoekt, zorgt de cookie er bijvoorbeeld voor dat onze Website jouw browser of computer herkent.

We gebruiken de volgende soorten cookies:

Technische cookies: Technische cookies zijn essentieel voor de werking van onze Website. Zij stellen je in staat om door onze Website te navigeren en gebruik te maken van de functies die erin zijn opgenomen.

Analytische of statistische cookies: Analytische cookies worden gebruikt om de kwaliteit en effectiviteit van de Website te controleren. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien hoeveel gebruikers de Website bezoeken en welke pagina's worden bezocht. Wij gebruiken deze informatie om onze Website en Diensten te verbeteren.

Tracking-cookies: Tracking-cookies monitoren het klik- en surfgedrag van onze bezoekers. Door middel van deze cookies kunnen wij zien of en wanneer je naar jouw profiel kijkt en of je doorklikt naar onze Website. Wij kunnen deze cookies ook gebruiken om je advertenties te tonen die passen bij jouw interesses. Voor meer informatie over het bijhouden van cookies die worden gebruikt voor advertenties die zijn aangepast aan jouw interesses en hoe je je kunt afmelden voor deze cookies, kun je Your Online Choices of Cookiebot.

Als je niet wilt dat cookies naar jouw computer worden verzonden, kun je dit wijzigen in de cookie-instellingen van jouw browser. Houd er rekening mee dat sommige functies of diensten van onze Website mogelijk niet of niet zo goed werken zonder cookies. Als je je wilt afmelden voor het gebruik van tracking-cookies, klik hier:

Wijzigingen in deze Privacyverklaring

We streven ernaar onze Website en Diensten voortdurend te verbeteren. Daarom kunnen we van tijd tot tijd deze Privacyverklaring bijwerken. Als er sprake is van belangrijke wijzigingen in onze Privacyverklaring, vermelden we dit op onze Website en App samen met de herziene Privacyverklaring. We kunnen ook, voordat je gebruikmaakt van onze diensten, melden dat onze Privacyverklaring is bijgewerkt. Je moet akkoord gaan met de bijgewerkte Privacyverklaring om door te kunnen gaan met het gebruik van onze Website en App.

Jouw rechten en onze contactgegevens

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving

Je hebt te allen tijde het recht een klacht in te dienen bij jouw nationale gegevensbeschermingsautoriteit als je van mening bent dat wij jouw persoonsgegevens niet in overeenstemming met de AVG verwerken. Een lijst van alle nationale gegevensbeschermingsautoriteiten in de Europese Unie kun je hier vinden.

Houd er rekening mee dat je jouw persoonsgegevens ook kunt bewerken of verwijderen door in te loggen op jouw persoonlijke account.

Als je vragen of twijfels hebt over deze Privacyverklaring of jouw privacy, kun je contact opnemen met onze Gegevensbeschermingsfunctionaris via privacy@ticketswap.com .

TICKETSWAP B.V.,

handelend onder de naam TicketSwap

Rokin 75

1012KL Amsterdam

Nederland

KvK-nummer: 59084952

BTW-nummer: NL8533.10488.B01

Telefoon: +31 20 308 06 76

E-mail: info@ticketswap.com